Arjan Berendsen

Categorie: Draaimelkstallen

Westendorpseweg, 19, NL-7025 EB Halle

Hoge capaciteit met diervriendelijke melktechniek

Het Holstein veebestand van 120 dieren heeft een gemiddelde melkopbrengst van 9.500 kg. De veestapel wordt geleidelijk uitgebreid.

Wij gingen in gesprek met Arjan Berendsen. Hij gaf het volgende commentaar:

“Onze vorige melkstal was meer dan 30 jaar oud en omdat we bezig waren uit te breiden, was het oude systeem gewoon niet groot genoeg meer. Melken nam veel te veel tijd in beslag. Als familiebedrijf wilden we met onze eigen mensen blijven werken, maar dan moest het melken wel efficiënter en sneller gebeuren.

We hebben voor een draaimelkstalsysteem gekozen omdat we dachten dat dit ons de beste verwerkingscapaciteit in de kortste tijd zou geven. De BouMatic-dealer is iemand die we kennen en vertrouwen.

Sinds we de Xpedia 360EX-draaimelkstal met 40 stallen hebben geïnstalleerd, gaat alles veel sneller. De goed ontworpen ingangs- en uitgangspoorten op het platform zijn voor de koeien gemakkelijk te begrijpen.

In de draaimelkstal komen de koeien naar ons toe in plaats van andersom. Dit maakt het melksysteem veilig en comfortabel in het gebruik.

We zijn heel tevreden over de prestaties van het nieuwe draaisysteem. Het is leuk om er mee te werken. Eén persoon kan het melken snel en efficiënt uitvoeren en zo melken we tot wel 150 koeien per uur.

BouMatic Xpedia 360EX draaimelksysteem met 40 stallen en een hoge mate van automatisering"