Melkveehouderij Claus Luerßen

Categorie: Draaimelkstallen

Achterstraße 1, 27628 Uthlede, Duitsland

BouMatic Xcalibur 360EX draaimelkstal met 50 melkpunten

Claus Luerßen besloot een nieuwe draaimelkstal te kopen om zijn melkveestapel in de toekomst te kunnen uitbreiden. Een hoge capaciteit en een comfortabele werkomgeving voor zowel de melkers als de koeien waren de belangrijkste vereisten voor zijn nieuwe melksysteem.

Hij besloot een BouMatic Xcalibur 360EX buitenmelker met 50 melkpunten en het hoogste automatiseringsniveau aan te schaffen.

Het nieuwe systeem werd geïnstalleerd met de nieuwste geïntegreerde BouMatic SmartDairy™ controlesysteem met TouchPoint, SmartMeter, selectiepoorten, 2 x StepGuardian en de SmartDairy koemanagementsoftware HerdMetrix. Ook de StepMetrix kreupelheidsdetectie werd geïnstalleerd.

Op elk moment heeft gemiddeld 1-2% van de koeien door verschillende oorzaken last van problemen. Daarom was het belangrijk om het best mogelijke beheersondersteuningssysteem in huis te halen. SmartDairy™ verschaft gegevens en analyses om het dierenwelzijn en de stalprestaties te helpen optimaliseren. Maximale performance en efficiëntie zijn zo continu gegarandeerd.

Het nieuwe systeem melkt zo'n 800 koeien 3 maal per dag. De melkopbrengst is bijna 11.000 liter per koe.  3 mensen reinigen de melkstal, bereiden de koeien voor, sluiten deze aan, controleren en zorgen voor het dippen achteraf (incl. groepswijziging en bijkomende activiteiten).

“Onze verwachtingen zijn volledig beantwoord en het melken verloopt perfect, met een doorvoer van 260 tot 290 koeien per uur. De melkwerkers zijn gemotiveerd dankzij de betere werkomgeving.  De ondersteuning door BouMatic was uitstekend. We krijgen nog regelmatig online beheersondersteuning van de BouMatic helpdesk.”