Een Hollands verhaal over DualFlo

Categorie: Andere

Melkveebedrijf Roodheuvel, Fam. Ruessink, Hoogstraat 21, Toldijk/ NL

DualFlo 24/48 eenheden (1x24) met indexeerbare Parabone 600-stallen.

Een melksysteem met hoge doorvoercapaciteit, waarbij één persoon snel en diervriendelijk kan melken.

Op melkveehouderij Roodheuvel worden gemiddeld 125 koeien per uur gemolken. De gemiddelde melkproductie is 9.800 kilo per koe. De gemiddelde melkopbrengst is 1.750 liter per uur en er wordt een strenge voor-en-na-routine gehanteerd.

Het nieuwe BouMatic DualFlo-systeem is uitgerust met een rvs kabinet. De vitale onderdelen worden daardoor beschermd en het systeem is eenvoudig te reinigen. Het systeem biedt een volledige oplossing voor Swingover-apparatuur (melkmeters, QuickStart, gegevensopslag, Cow-ID, sorteerpoorten).

Interview met eigenaar Henk Ruessink

“Met onze oude 2 x 6 visgraatmelkstal was het geen pretje om meer dan 100 koeien te melken. Daar ging al gauw 5-6 uur per dag in zitten. Onze melktechnologie was 20 jaar oud en we wilden onze melkproductie uitbreiden. Ons oude systeem was van BouMatic. Het had 20 jaar goed en betrouwbaar gewerkt en de lokale BouMatic-dealer heeft altijd uitstekende service geleverd.

We kozen voor de BouMatic DualFlo Swingover omdat we een systeem wilden hebben waarbij één persoon een groot aantal koeien kon melken. We keken ook naar de hoogte van de investering en de onderhoudskosten en kwamen erop uit dat de BouMatic Dualflo de meest kosteneffectieve investering was. Met deze melkstal kunnen we in de toekomst uitbreiden naar 250 koeien.”