Gaec De Lillay

Categorie: Draaimelkstallen

Dhr. CHAPON Frankrijk

Xpedia 360EX, aangevuld met SmartDairy™

SmartDairy™ identificatiesysteem maakt koemanagement eenvoudiger

De heer Chapon melkt 120 Holsteinkoeien op zijn bedrijf van 150 hectare. 80 hectare daarvan is beplant met maïs; de rest is grasland.

Twee jaar geleden verving dhr. Chapon zijn oude melksysteem door een BouMatic Xpedia EX-buitenmelker. Hij koos de BouMatic Xpedia EX omdat die het beste paste bij wat hij in de toekomst voor zijn bedrijf op het oog had.

Op dat moment had de hele veestapel ISO-oormerken voor voeren buiten de stal. Recent introduceerde BouMatic het SmartDairyTM integrale controlesysteem. Het nieuwe SmartDairy™-pakket omvatte BouMatic Smart EID elektronische identificatie – een systeem dat compatibel is met ISO-oormerken.  Dhr. Chapon besloot zijn BouMatic-systeem te upgraden met SmartDairy™, waarbij hij de bestaande ISO-oormerken bleef gebruiken.

“We kozen voor dit nieuwe Smart EID-systeem, dat koeien in de melkstal en bij het voerstation kan herkennen aan hun oormerken. We investeerden ook in een sorteerpoort die de koeien via hun oormerken identificeert. We gebruiken nu één ISO-oormerk voor drie systemen: het voerstation, identificatie in de melkstal en de sorteerpoort. Dit systeem is minder kostbaar dan rode tags en werkt veel eenvoudiger.”