Midton Farman

Categorie: Andere

Craigie, Schotland

BouMatic DualFloTM 14/28, uitbreidbaar tot 18/36. (1x14 uitbreidbaar tot 1x18) 600 Parabone Swingover Fast Exit-systeem.

Toen Andrew en Robert Drummond het er eenmaal over eens waren dat een investering in een nieuwe melkstal nodig was voor hun bedrijf Midton Farm in het Schotse Craigie, bij Kilmarnock, besloten ze een systeem te zoeken dat een hoge verwerkingscapaciteit bood, zodat ze hun Friesianveestapel over een periode van 3 jaar konden uitbreiden tot bijna 300 melkkoeien.

Nadat ze diverse merken melkstallen hadden bezocht en verschillende opties hadden bekeken, kozen ze voor een BouMatic-melksysteem. Ze besloten dat de 600 Swingover met snelwisselsysteem voor hen het beste type was.

“De snelste en vriendelijkste manier om je koeien te melken. Elke pond (£) waard.”

“We installeerden het systeem in mei 2009 en hebben sindsdien nog geen enkel probleem gehad. De koeien gaan snel door het melkproces heen. We melken nu 124 koeien per uur, met een gemiddelde melkopbrengst van 7.000 kg van onze Friesiankoeien. We hebben een draaimelkstal overwogen, maar de aanvankelijke investering zou veel hoger zijn geweest en de servicekosten zouden meer dan tweemaal zo hoog zijn als wat we nu voor het nieuwe BouMatic-systeem betalen.”