Melkveebedrijf uit Ontario implementeert met succes het BouMatic® SmartDairy® activiteitssysteem

16th May 2017 - Categorie: Nieuw bij BouMatic, Diversen

WIJ DENKEN MET U EN INNOVEREN VOOR U 

De BouMatic innovaties stapelen zich op om uw melkprestaties te verbeteren

2017 is ongetwijfeld het jaar van de innovaties bij BouMatic. Zowel in het conventionele melken als het robotmelken blijven we ons aanbod optimaliseren om beter te voldoen aan uw verwachtingen. Wij brengen nieuwe oplossingen op alle niveaus:

SMARTWAY 90 - rapid exit parallelmelkstal

Enig op de markt! Deze innovatieve parallelmelkstal combineert de voordelen van het draaihek met snelwisselsysteem met het uitloopsysteem met heffunctie.

 Brochure: klik hier om de PDF te downloaden

 

DUBBELGRIPPER OP ONZE BOUMATIC ROBOTICS MELKROBOTS

Nieuwe revolutionaire dubbelgrippertechnologie, voor een efficiëntere armbeweging en nauwkeurige, snelle aansluiting van de melkbekers.

 
SMARTLITE - Intelligent afnamesysteem

Het SmartLite afnamesysteem combineert een uiterst nauwkeurige afname met uitgebreide managementfuncties voor een optimaal koecomfort en betere melkprestaties.

Meer info

 

 

 

Melkveebedrijf uit Ontario implementeert met succes het BouMatic® SmartDairy® activiteitssysteem

27th January 2017 - Categorie: Nieuw bij BouMatic

  Voor een vlotter koeverkeer en optimaal koecomfort

De SmartWay 90 is een 90° parallelmelkstal met een innovatief snel uitloopsysteem. Dat combineert de prestaties en technologieën van twee verschillende BouMatic-uitloopsystemen, met name het draaihek met snelwisselsysteem (Xpressway) en het uitloopsysteem met heffunctie (Xcalibur 90LX). Door de kortere uitlooptijd ligt het tempo aanzienlijk hoger, wat meteen de grootste troef is.
Dit hogere tempo is te danken aan het ontwerp dat de koeien zonder stress laat in- en weer uitlopen. Op het einde van elke melkbeurt hoeft de melker slechts op één knop te drukken om de volledige borstrailing met positiehekken op te heffen zodat de koeien zonder enige belemmering de melkstal snel kunnen verlaten. De koeien komen bovendien in een grote open ruimte terecht vermits de positiehekken rechtstreeks op de borstrailing gemonteerd zijn zonder dat er nog steunpalen in de grond bevestigd zijn.  De enige aanwezige steunpalen zijn diegenen waarop de structuur rust. Koeien die toch enige aarzeling vertonen, worden zachtjes naar de uitgang geduwd wanneer de borstrailing met positiehekken opnieuw naar beneden komt en voorzichting in positie draait voor de volgende groep koeien.
Een ander belangrijk voordeel van de SmartWay 90 is de ruimte tussen de positiehekken die tot 74 cm is uitgebreid. Elke koe wordt zo afzonderlijk in een perfect rechte en comfortabele positie geplaatst. Zelfs de huidige grote rassen kunnen zich zo gemakkelijk in deze nieuwe stal bewegen. Elke melkstand is overigens uitgerust met stootranden ter hoogte van de schouder om het welzijn van de dieren te vergroten. Na het melken draaien de positiehekken dankzij hun eigen gewicht en niet door de gebruikelijke veermechanismen weer terug in positie.  Zo wordt eventuele geluidshinder tijdens het melken tot een minimum beperkt.
Het geoptimaliseerde en verlaagde ontwerp van het bovenste cabinet van de SmartWay 90 maakt dat de melker een goed overzicht heeft en de uier gemakkelijk kan bereiken. De melker heeft meer hoofdruimte en staat in een perfecte ergonomische positie, mooi rechtop en dicht bij de koe. De TouchPoint-displays bevinden zich eveneens binnen handbereik.
De SmartWay 90-melkstal werkt volledig op perslucht en de stevige constructie in gegalvaniseerd staal maakt hem uiterst duurzaam. De melkstal is tegen het einde van de lente van 2017 bij alle Europese BouMatic-dealers beschikbaar.

 

 

  Bekijk de SmartWay 90 video

 Brochure: klik hier om de PDF te downloaden

 

Melkveebedrijf uit Ontario implementeert met succes het BouMatic® SmartDairy® activiteitssysteem

3rd June 2016 - Categorie: Nieuw bij BouMatic

HandyBrush: de stevige en duurzame koeborstel!

De koeborstels van BouMatic zijn goed voor de gezondheid en het welzijn van uw koeien en bijgevolg ook voor hun productiviteit. De BouMatic-koeborstel is zo ontworpen en ontwikkeld dat parasieten en ander ongedierte eenvoudig weggeborsteld worden van plaatsen waar uw koeien zelf niet bij kunnen.

Verwen uw koeien én verbeter hun gezondheid

- Nylonborstel van topkwaliteit  - de perfecte borstelbeurt voor uw koe.

- Duurzaam & stevig -  borstelsegmenten met roestvrijstalen kern.


- Uiterst sterk - lagers in beide asuiteinden.

- Afgesloten en degelijk beschermd kabinet.

- Automatische start/stop - de borstel begint pas te draaien wanneer de koe hem aanraakt en stopt automatisch als ze weer weggaat.

- Stabiele borstelbewegingen - na 200 keer te zijn gestart,beweegt de borstel in de tegenovergestelde richting om over de tijd constante en stabiele borstelbewegingen te blijven garanderen.

- Aanpasbaar om aan uw specifieke stalvereisten te voldoen - BouMatics koeborstel kan op elk type drager bevestigd worden en beschikt over 3 mogelijke montagestanden.

 

Melkveebedrijf uit Ontario implementeert met succes het BouMatic® SmartDairy® activiteitssysteem

1st October 2015 - Categorie: Nieuw bij BouMatic

Op zaterdag 26 september vond er een prachtige Open Dag plaats bij Mts. Kalverboer - Slotboom, waar ze melken met een 2 x 18 DualFlo swing over melkstal. In deze video krijgt u een mooi beeld van de Open Dag!

 

Melkveebedrijf uit Ontario implementeert met succes het BouMatic® SmartDairy® activiteitssysteem

1st October 2015 - Categorie: Nieuw bij BouMatic, Persberichten

Met de Flex 70 Evolution stelt BouMatic zijn nieuwste aanvulling op de Magnum Flex-reeks tepelvoeringen voor, speciaal ontwikkeld voor een optimale speengezondheid en betere melkprestaties.
Het mondstuk van de Magnum Flex 70 Evolution heeft een smallere diameter en is daardoor beter aangepast aan de speenomvang van koeien met gunstige genetische eigenschappen. Daarnaast werd ook het ontwerp van het tepelvoeringlichaam aangepast zodat het beter op de speenvorm past en dus voor een optimale speenmassage zorgt. De melker zal de tepelvoering sneller en efficiënter kunnen aansluiten. Tot slot werd ook het onderste deel van de tepelvoering vergroot voor een snellere en betere melkdoorstroming. Deze drie kenmerken zorgen voor een aanzienlijke verbetering van het koecomfort en de speengezondheid. Dat verhoogde comfort leidt op zijn beurt tot meer lactaties per koe en aanhoudend hogere persistentie. De melkprestaties zullen opmerkelijk beter zijn, ongeacht het melksysteem dat de melkveehouder gebruikt. Net als de andere BouMatic-tepelvoeringen is de Magnum Flex 70 Evolution beschikbaar in een geventileerde en niet-geventileerde versie. De geventileerde versie versnelt het uitmelken en zorgt voor een betere speengezondheid.

Elke tepelvoering uit de Magnum Flex-reeks (met 4 types tepelvoeringen) werd speciaal ontwikkeld voor een specifieke stijl van melken en biedt keer op keer een optimaal koecomfort. Dat resulteert in een betere melkafgifte tijdens de kritieke eerste twee minuten van het melken en doorheen de melkcyclus. 

"De Magnum Flex-tepelvoeringen zijn ontworpen met een mondstuk dat de spenen optimale bescherming biedt. De taps toelopende cilinder met geleidelijk overgaande wanddikte zorgt daarbij voor de perfecte speenmassage", zegt Johnny Bayart, melkspecialist bij BouMatic.  "Onze nieuwe tepelvoeringen worden vervaardigd met een nieuwe duurzame compound die een betere integriteit van de tepelvoering verzekert en constante melkprestaties garandeert", zo voegt hij daar nog aan toe. "60% van de huidige veestapels bestaat al uit koeien met gunstige genetische eigenschappen en bijgevolg kleinere spenen. Door de Magnum Flex 70 Evolution toe te voegen aan onze productreeks, bieden we nu ook een antwoord op de behoeften van deze doelgroepen."

"Geen enkele andere tepelvoering besteedt zoveel aandacht aan de gezondheid van de melkkoe", vervolgt Bayart. "De gepaste tepelvoering is van het grootste belang om correct te kunnen melken met de huidige melkapparatuur. Melkveehouders kunnen zo continu vooruitgang boeken en mee evolueren met de toekomstige genetische kenmerken en melkcriteria. De Magnum Flex-tepelvoeringen blijven trouw aan BouMatics aloude principe, met name dat de melkinstallatie de beschikbare melk zo omzichtig, snel en volledig mogelijk uit de uier van de koe moet winnen", besluit hij.

Melkveebedrijf uit Ontario implementeert met succes het BouMatic® SmartDairy® activiteitssysteem

4th April 2013 - Categorie: Nieuw bij BouMatic

BouMatic is trots op zijn ondersteuning van Dairy Farmers of America! DFA is de grootste melkcoöperatie binnen de VS. Ze telt bijna 8.700 leden-melkveehouders van wie de coöperatie ongeveer 18 miljard liter melk koopt. www.dfaleader.com is de nieuwe website die werd gecreëerd om het ledenblad Leader van de DFA aan te vullen. Ontdek nu BouMatics banner op de Leader-website van DFA!

Melkveebedrijf uit Ontario implementeert met succes het BouMatic® SmartDairy® activiteitssysteem

23rd February 2012 - Categorie: Nieuw bij BouMatic, Persberichten

Koe-activiteitsdetectiesysteem, SmartDairy® Activity helpt melkveebedrijven van over de hele wereld snel aan betere reproductiecijfers.

MADISON, Wisconsin – BouMatic®, wereldwijd fabrikant van melkuitrustingen en chemische producten, kondigt met trots aan dat zijn geavanceerde koe-activiteitsdetectiesysteem, SmartDairy® Activity, melkveebedrijven van over de hele wereld snel aan betere reproductiecijfers helpt.
“Samen met de HeatSeeker™ II hoogtechnologische elektronische bewegingssensoren vormt SmartDairy Activity een krachtige en eenvoudige add-onmodule voor de huidige SmartDairy managementsystemen”, verklaart Parimal Rajkondawar, BouMatic Brand Manager.

“SmartDairy Activity werd ontwikkeld voor een optimale werking in elk melkveebedrijf, ongeacht de omstandigheden. Het systeem maakt gebruik van de nieuwste radiofrequentie-informatietechnologie binnen de sector die zich baseert op ISO-protocollen”, aldus Rajkondawar. “De positieve reacties op het terrein bevestigen onze verwachtingen voor deze belangrijke SmartDairy module”, voegt hij daar nog aan toe.

“De eigenaar van een groot melkveebedrijf in het Canadese Ontario vertelde ons het volgende”, vertelt Rajkondawar.
“We waren op zoek naar een compleet bedrijfsmanagementsysteem met identificatie in de melkstal (ID), een automatisch sorteersysteem en activiteitsmeting. BouMatics SmartDairy activiteitsmodule voldeed aan al die vereisten”, zegt Cees Haanstra, eigenaar van melkveebedrijf Greiden Farms, vlakbij St. Mary’s in Ontario, dat meer dan 600 melkkoeien bezit.

“BouMatics SmartDairy activiteitsmodule verhoogde niet alleen de doeltreffendheid van ons reproductieprogramma, we kregen er meteen een compleet bedrijfsmanagementsysteem met melkstal-ID bij”, aldus Haanstra.  “Met de begeleidende SmartDairy sorteermodule kunnen we de planning voor onze melkveestapel bovendien veel efficiënter beheren. Het systeem heeft onze manier van werken vereenvoudigd en tegelijk doeltreffender gemaakt. SmartDairy bespaart ons tijd bij DHI melkmetingen en het gezondheidsbeheer van onze dieren dankzij sortering vooraf en de herkenning van de koeien in verschillende groepen via het computergestuurde bedrijfsmanagementprogramma”, vervolgt Haanstra.
“Voor ons was BouMatics SmartDairy activiteitsmodule een evidente keuze omdat die volledige managementfuncties biedt, terwijl concurrerende systemen alleen activiteitsgegevens leveren.”

Greiden Farms gebruikte een OvSynch programma voor de reproductie. Dankzij de SmartDairy activiteitsmodule hoefde het melkveebedrijf die duurdere en tijdrovende OvSynch-protocollen veel minder toe te passen.
“We besparen tijd en geld omdat we met behulp van de SmartDairy activiteitsgegevens meer koeien op een vroeger moment kunnen bevruchten”, verduidelijkt Haanstra. “De tijdsbesparing en de lagere OvSynch-kosten maken dat ons SmartDairy bedrijfsmanagementprogramma nu al tot positieve resultaten leidt voor het hele melkveebedrijf. We bevelen BouMatics SmartDairy managementsystemen dan ook aan andere bedrijfsleiders aan”, besluit hij.

Volg BouMatic

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
Dairy Supplies & Services Catalog
Dealer Portal