BouMatic introduceert de Magnumâ„¢ Flex 70 Evolution-tepelvoering voor een optimaal koecomfort en betere melkprestaties

1st October 2015 - Categorie: Nieuw bij BouMatic, Persberichten

Met de Flex 70 Evolution stelt BouMatic zijn nieuwste aanvulling op de Magnum Flex-reeks tepelvoeringen voor, speciaal ontwikkeld voor een optimale speengezondheid en betere melkprestaties.
Het mondstuk van de Magnum Flex 70 Evolution heeft een smallere diameter en is daardoor beter aangepast aan de speenomvang van koeien met gunstige genetische eigenschappen. Daarnaast werd ook het ontwerp van het tepelvoeringlichaam aangepast zodat het beter op de speenvorm past en dus voor een optimale speenmassage zorgt. De melker zal de tepelvoering sneller en efficiënter kunnen aansluiten. Tot slot werd ook het onderste deel van de tepelvoering vergroot voor een snellere en betere melkdoorstroming. Deze drie kenmerken zorgen voor een aanzienlijke verbetering van het koecomfort en de speengezondheid. Dat verhoogde comfort leidt op zijn beurt tot meer lactaties per koe en aanhoudend hogere persistentie. De melkprestaties zullen opmerkelijk beter zijn, ongeacht het melksysteem dat de melkveehouder gebruikt. Net als de andere BouMatic-tepelvoeringen is de Magnum Flex 70 Evolution beschikbaar in een geventileerde en niet-geventileerde versie. De geventileerde versie versnelt het uitmelken en zorgt voor een betere speengezondheid.

Elke tepelvoering uit de Magnum Flex-reeks (met 4 types tepelvoeringen) werd speciaal ontwikkeld voor een specifieke stijl van melken en biedt keer op keer een optimaal koecomfort. Dat resulteert in een betere melkafgifte tijdens de kritieke eerste twee minuten van het melken en doorheen de melkcyclus. 

"De Magnum Flex-tepelvoeringen zijn ontworpen met een mondstuk dat de spenen optimale bescherming biedt. De taps toelopende cilinder met geleidelijk overgaande wanddikte zorgt daarbij voor de perfecte speenmassage", zegt Johnny Bayart, melkspecialist bij BouMatic.  "Onze nieuwe tepelvoeringen worden vervaardigd met een nieuwe duurzame compound die een betere integriteit van de tepelvoering verzekert en constante melkprestaties garandeert", zo voegt hij daar nog aan toe. "60% van de huidige veestapels bestaat al uit koeien met gunstige genetische eigenschappen en bijgevolg kleinere spenen. Door de Magnum Flex 70 Evolution toe te voegen aan onze productreeks, bieden we nu ook een antwoord op de behoeften van deze doelgroepen."

"Geen enkele andere tepelvoering besteedt zoveel aandacht aan de gezondheid van de melkkoe", vervolgt Bayart. "De gepaste tepelvoering is van het grootste belang om correct te kunnen melken met de huidige melkapparatuur. Melkveehouders kunnen zo continu vooruitgang boeken en mee evolueren met de toekomstige genetische kenmerken en melkcriteria. De Magnum Flex-tepelvoeringen blijven trouw aan BouMatics aloude principe, met name dat de melkinstallatie de beschikbare melk zo omzichtig, snel en volledig mogelijk uit de uier van de koe moet winnen", besluit hij.

Volg BouMatic

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
Dairy Supplies & Services Catalog
Dealer Portal