Melkveebedrijf uit Ontario implementeert met succes het BouMatic® SmartDairy® activiteitssysteem

23rd February 2012 - Categorie: Nieuw bij BouMatic, Persberichten

Koe-activiteitsdetectiesysteem, SmartDairy® Activity helpt melkveebedrijven van over de hele wereld snel aan betere reproductiecijfers.

MADISON, Wisconsin – BouMatic®, wereldwijd fabrikant van melkuitrustingen en chemische producten, kondigt met trots aan dat zijn geavanceerde koe-activiteitsdetectiesysteem, SmartDairy® Activity, melkveebedrijven van over de hele wereld snel aan betere reproductiecijfers helpt.
“Samen met de HeatSeeker™ II hoogtechnologische elektronische bewegingssensoren vormt SmartDairy Activity een krachtige en eenvoudige add-onmodule voor de huidige SmartDairy managementsystemen”, verklaart Parimal Rajkondawar, BouMatic Brand Manager.

“SmartDairy Activity werd ontwikkeld voor een optimale werking in elk melkveebedrijf, ongeacht de omstandigheden. Het systeem maakt gebruik van de nieuwste radiofrequentie-informatietechnologie binnen de sector die zich baseert op ISO-protocollen”, aldus Rajkondawar. “De positieve reacties op het terrein bevestigen onze verwachtingen voor deze belangrijke SmartDairy module”, voegt hij daar nog aan toe.

“De eigenaar van een groot melkveebedrijf in het Canadese Ontario vertelde ons het volgende”, vertelt Rajkondawar.
“We waren op zoek naar een compleet bedrijfsmanagementsysteem met identificatie in de melkstal (ID), een automatisch sorteersysteem en activiteitsmeting. BouMatics SmartDairy activiteitsmodule voldeed aan al die vereisten”, zegt Cees Haanstra, eigenaar van melkveebedrijf Greiden Farms, vlakbij St. Mary’s in Ontario, dat meer dan 600 melkkoeien bezit.

“BouMatics SmartDairy activiteitsmodule verhoogde niet alleen de doeltreffendheid van ons reproductieprogramma, we kregen er meteen een compleet bedrijfsmanagementsysteem met melkstal-ID bij”, aldus Haanstra.  “Met de begeleidende SmartDairy sorteermodule kunnen we de planning voor onze melkveestapel bovendien veel efficiënter beheren. Het systeem heeft onze manier van werken vereenvoudigd en tegelijk doeltreffender gemaakt. SmartDairy bespaart ons tijd bij DHI melkmetingen en het gezondheidsbeheer van onze dieren dankzij sortering vooraf en de herkenning van de koeien in verschillende groepen via het computergestuurde bedrijfsmanagementprogramma”, vervolgt Haanstra.
“Voor ons was BouMatics SmartDairy activiteitsmodule een evidente keuze omdat die volledige managementfuncties biedt, terwijl concurrerende systemen alleen activiteitsgegevens leveren.”

Greiden Farms gebruikte een OvSynch programma voor de reproductie. Dankzij de SmartDairy activiteitsmodule hoefde het melkveebedrijf die duurdere en tijdrovende OvSynch-protocollen veel minder toe te passen.
“We besparen tijd en geld omdat we met behulp van de SmartDairy activiteitsgegevens meer koeien op een vroeger moment kunnen bevruchten”, verduidelijkt Haanstra. “De tijdsbesparing en de lagere OvSynch-kosten maken dat ons SmartDairy bedrijfsmanagementprogramma nu al tot positieve resultaten leidt voor het hele melkveebedrijf. We bevelen BouMatics SmartDairy managementsystemen dan ook aan andere bedrijfsleiders aan”, besluit hij.

Volg BouMatic

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
Dairy Supplies & Services Catalog
Dealer Portal