BouMatic introduceert zijn nieuwe parallelmelkstal met innovatief uitloopsysteem: SmartWay 90

27th January 2017 - Categorie: Nieuw bij BouMatic

  Voor een vlotter koeverkeer en optimaal koecomfort

De SmartWay 90 is een 90° parallelmelkstal met een innovatief snel uitloopsysteem. Dat combineert de prestaties en technologieën van twee verschillende BouMatic-uitloopsystemen, met name het draaihek met snelwisselsysteem (Xpressway) en het uitloopsysteem met heffunctie (Xcalibur 90LX). Door de kortere uitlooptijd ligt het tempo aanzienlijk hoger, wat meteen de grootste troef is.
Dit hogere tempo is te danken aan het ontwerp dat de koeien zonder stress laat in- en weer uitlopen. Op het einde van elke melkbeurt hoeft de melker slechts op één knop te drukken om de volledige borstrailing met positiehekken op te heffen zodat de koeien zonder enige belemmering de melkstal snel kunnen verlaten. De koeien komen bovendien in een grote open ruimte terecht vermits de positiehekken rechtstreeks op de borstrailing gemonteerd zijn zonder dat er nog steunpalen in de grond bevestigd zijn.  De enige aanwezige steunpalen zijn diegenen waarop de structuur rust. Koeien die toch enige aarzeling vertonen, worden zachtjes naar de uitgang geduwd wanneer de borstrailing met positiehekken opnieuw naar beneden komt en voorzichting in positie draait voor de volgende groep koeien.
Een ander belangrijk voordeel van de SmartWay 90 is de ruimte tussen de positiehekken die tot 74 cm is uitgebreid. Elke koe wordt zo afzonderlijk in een perfect rechte en comfortabele positie geplaatst. Zelfs de huidige grote rassen kunnen zich zo gemakkelijk in deze nieuwe stal bewegen. Elke melkstand is overigens uitgerust met stootranden ter hoogte van de schouder om het welzijn van de dieren te vergroten. Na het melken draaien de positiehekken dankzij hun eigen gewicht en niet door de gebruikelijke veermechanismen weer terug in positie.  Zo wordt eventuele geluidshinder tijdens het melken tot een minimum beperkt.
Het geoptimaliseerde en verlaagde ontwerp van het bovenste cabinet van de SmartWay 90 maakt dat de melker een goed overzicht heeft en de uier gemakkelijk kan bereiken. De melker heeft meer hoofdruimte en staat in een perfecte ergonomische positie, mooi rechtop en dicht bij de koe. De TouchPoint-displays bevinden zich eveneens binnen handbereik.
De SmartWay 90-melkstal werkt volledig op perslucht en de stevige constructie in gegalvaniseerd staal maakt hem uiterst duurzaam. De melkstal is tegen het einde van de lente van 2017 bij alle Europese BouMatic-dealers beschikbaar.

 

 

  Bekijk de SmartWay 90 video

 Brochure: klik hier om de PDF te downloaden

 

Volg BouMatic

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
Dairy Supplies & Services Catalog
Dealer Portal